Ciasto jabłecznik – kruche ciasto przełożone warstwą prażonych jabłek z cynamonem
jabłko prażone 56% (jabłka, cukier, regulator kwasowości kwas cytrynowy, przeciwutleniacz askorbinian sodu, substancja konserwująca pirosiarczan sodu, sorbinian potasu), mąka PSZENNA, margaryna(oleje roślinne uwodornione (palmowy, rzepakowy, kokosowy, z OWSA) w zmiennych proporcjach, woda, sól, aromat), cukier proszek do pieczenia(pirofosforan dwusodowy, kwaśny węglan sodowy, mąka PSZENNA), JAJA, woda.
w 100g | |||
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 985kJ/246kcal | ||
Tłuszcz | 7,9g | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,7g | ||
Węglowodany | 39,0g | ||
w tym cukry | 26,5g | ||
Błonnik | 0,4g | ||
Białko | 1,7g | ||
Sól | 0,22g |