Szabelski Piekarnia-Cukiernia

Ciasta deserowe

Ciasto deser makowy

Ciasto deser makowy

Ciasto deser makowy – czekoladowo-makowe ciasto przełożone warstwą masy makowej i marcepanową bitą śmietaną

Składniki

mak niebieski (20.694%), śmietanka kulinarna UHT 33% (ŚMIETANKA, emulgator mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczająca karagen, regulator kwasowości cytryniany sodu), woda, cukier, ciasto ucierane (cukier, mąka PSZENNA, kakao w proszku, skrobia kukurydziana modyfikowana, skrobia ryżowa, olej rzepakowy, biszkopt (cukier, mąka PSZENNA, skrobia ziemniaczana, emulgator estry kwasów tłuszczowych), dżem porzeczkowy, JAJA, aromaty, kwas cytrynowy.

Cena:
w 100g

wartość energetyczna 1588kJ/380kcal
Tłuszcz 25,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,1g
Węglowodany 25,8g
w tym cukry 14,9g
Błonnik 6,9g
Białko 8,1g
Sól 0,13g