Chleb orkisz-wiśnia – pieczywo pszenno-żytnie z dodatkiem ziaren orkiszu
mąka PSZENNA, woda, mieszanka ziaren (pasteryzowany zakwas ŻYTNI, ziarna ORKISZU 6,1%, sól), mąka ŻYTNIA, słonecznik, wiśnia kandyzowana (wiśnie 1,6%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości kwas cytrynowy, aromat), pestki dyni, siemię lniane, zakwas z PSZENICY durum, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, drożdże, sól.
w 100g | |||
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 1062kJ/254kcal |
||
Tłuszcz | 7,2g | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g | ||
Węglowodany | 37,9g | ||
w tym cukry | 4,7g | ||
Błonnik | 3,7g | ||
Białko | 7,3g | ||
Sól | 1,29g |